Hmyz a červy ve stravě – informace o tomto tématu vyplňují stránky internetu. Jak se na téma dívat, čeho si všímat? A je tělo člověka připraveno zpracovat tento druh jídla? Nejen v trávicím systému, ale i v hlavě?
Ivana Stenzlová je mikrobioložka a stravě se věnuje desítky let. Také jsem se zeptala Ivany:
Kde většina lidí dělali a dělají chyby? Co jim nejvíce škodí? Má lidské tělo vůbec enzymy a trávicí šťávy připravené zpracovávat kobylky ve zvýšeném množství? Jak si všimnout štítku na obalu potravin?
Nedávno jsem četla, že například mé oblíbené dětské bonbóny obsahují určité příměsi brouků od pradávna… Kde jsou? Mnoho lidí dnes trpí alergiemi. Pomalu každý druhý člověk. Alergie je jedna věc, ale kromě alergie, jaké vedlejší účinky na nás může mít konzumace kobylek? A co děti? Je nutné mít pro děti ještě větší vykřičník? Má rodič právo dotazovat se a zasahovat do složení výrobků, které jsou zakoupeny pro školní jídelnu? Pokud jde o prognózu, troufáte si předvídat, jaké budou další kroky po zavedení těchto přísad do potravin? Ve smyslu snižování chovu hospodářských zvířat? Pokud jde o školní stravování – co mohou rodiče udělat, aby měli jasno v tom, co děti jedí?
Směrnice EU ZDE
Zdroj: www.youtube.com